Vintage Beschuitbus De Fabeltjeskrant

14,95

1 op voorraad

Vintage beschuitbus met diverse figuren uit De Fabeltjeskrant uit 1969.
Met afbeeldingen van Meneer de Uil, Zoef de Haas en Bor de Wolf.

De Fabeltjeskrant was een populair Nederlands kinderprogramma dat voor het eerst op televisie verscheen in 1968. Het werd bedacht door Leen Valkenier en gemaakt door de Nederlandse televisieproducenten op basis van het idee om een “krant” voor kinderen te creëren met verhalen over dieren in een fantasierijke wereld.
De show draaide om de belevenissen van diverse dieren in het dierenbos, die de actualiteit en gebeurtenissen in hun eigen ‘wereld’ in de vorm van een krant bespraken. De hoofdfiguur was Meneer de Uil, die het nieuws presenteerde en vaak vergezeld werd door andere karakteristieke dieren zoals Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, en andere kleurrijke figuren.
Wat de Fabeltjeskrant bijzonder maakte, was de combinatie van educatieve elementen en humor, evenals de innovatieve manier waarop het gebruikmaakte van poppen en animatie. Het programma was niet alleen geliefd bij kinderen, maar ook bij volwassenen vanwege de scherpe en vaak satirische humor.
De show heeft een grote invloed gehad op de Nederlandse kindertelevisie en blijft een nostalgisch icoon voor velen. Na de oorspronkelijke uitzendingen in de jaren ’60 en ’70, zijn er verschillende pogingen gedaan om het concept nieuw leven in te blazen, waaronder een aantal herhalingen en speciale afleveringen.

Hoogte: 22,5 cm.
Diameter: 10,5 cm.
In goede vintage staat, heeft gebruissporen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vintage Beschuitbus De Fabeltjeskrant” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *